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Mirabelle en voyage(s)
26 octobre 2014

La recette du week-end : pulled pork

pulledEn rentrant de Denver, nous nous sommes arrêtés dans un fast-food en bord de route, Wendy's. J'ai testé le pulled pork dans un bun avec une tranche de cheddar et un peu d'oignons et tomates.

Le porc était dans sauce par lui-même. La sauce était ajoutée au montage du sandwich. J'ai choisi une sauce fumée, ce que nous nous appelons sauce BBQ (ici la sauce BBQ, c'est du pur sucre, je n'aime vraiment pas).

Le petit pain était brun avec une mie un peu jaune (peut-être avec de la farine de maïs), j'ai trouvé le tout plutôt bon !

Pourquoi est-ce que le porc est "tiré" ? Après une très longue cuisson, avec 2 fourchettes, on déchire la viande (on obtient des filaments comme dans les rillettes, quoi).

Voilà la recette, à nouveau dans le slow-cooker !

 

INGREDIENTS
  • 2 medium yellow onions, thinly sliced
  • 4 medium garlic cloves, thinly sliced
  • 1 cup chicken stock or low-sodium chicken broth
  • 1 tablespoon packed dark brown sugar
  • 1 tablespoon chili powder
  • 1 tablespoon kosher salt, plus more as needed
  • 1/2 teaspoon ground cumin
  • 1/4 teaspoon ground cinnamon
  • 1 (4-1/2- to 5-pound) boneless or bone-in pork shoulder (also known as pork butt), twine or netting removed
  • 2 cups barbecue sauce (optional)
INSTRUCTIONS
  1. Place the onions and garlic in an even layer in the slow cooker and pour in the stock or broth. Combine the sugar, chili powder, measured salt, cumin, and cinnamon in a small bowl. Pat the pork dry with paper towels. Rub the spice mixture all over the pork and place the meat on top of the onions and garlic. Cover and cook until the pork is fork tender, about 6 to 8 hours on high or 8 to 10 hours on low.
  2. Turn off the slow cooker and remove the pork to a cutting board. Set a fine-mesh strainer over a medium heatproof bowl. Pour the onion mixture from the slow cooker through the strainer and return the solids to the slow cooker. Set the strained liquid aside.
  3. If the pork has a bone, remove and discard it. Using 2 forks, shred the meat into bite-sized pieces, discarding any large pieces of fat. Return the shredded meat to the slow cooker, add the barbecue sauce, if using, and mix to combine. If you’re not using barbecue sauce, use a spoon to skim and discard the fat from the surface of the strained cooking liquid, and then add 1/4 cup of the liquid at a time to the slow cooker until the pork is just moistened. Taste and season with salt as needed.
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Commentaires
I
Je me souviens que lors de notre dernier passage aux Etats-Unis, la notion de pulled pork nous avait laissé perplexe jusqu'à ce qu'on tente.
Mirabelle en voyage(s)
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